Summa sidvisningar

söndag 28 oktober 2018

Mörker


Slutet av oktober och i morse kom den första snön. Ett litet tunt täcke som låg kvar en halvtimme eller så, men dock den här vinterns första snö. Den mörka årstiden är här igen. Klockan ändrades till vintertid i natt så nu är det officiellt vinter.
Du kan välja hur du tänker om den mörka årstiden: Den är bara en tråkig transportsträcka att ta sig igenom och jag känner mig mest trött och eländig under de här månaderna på vintern. Om du tänker i de banorna så blir garanterat vintermånaderna sega och jobbiga. Måhända blir du faktiskt tröttare bla  på grund av att D-vitaminerna är en bristvara i kroppen, men försöker du tänka på andra sätt så tar du dig lättare igenom mörkret.
Tänk positiva tankar om hur du ser på den här årstiden, hur tacksam och glad du är över att få möjlighet att ta det lite lugnare och njuta av andra saker än på sommaren. Tänk varje dag på minst tre saker som du är tacksam över i ditt liv.
Det är mycket man kan passa på att göra under den här tiden när lugnet efter sommarens alla aktiviteter har lagt sig. Njut av att vi har växlande årstider vilket faktiskt också gör att man uppskattar vår och sommar på ett helt annat sätt än om det varit varmt hela året.
Ta på dig varma sköna kläder och gå en härlig promenad i skogen, lyssna på de prasslande löven under skorna, gå genom täcken av nedfallna löv, ta fram barnet i dig och sparka så löven yr runt dig. Passa på att krypa ner i ett varmt bad eller under en filt i soffan med en bra bok. Nu bör du unna dig mer vila än annars, eftersom kroppen behöver gå ner i varv under vintern. Tänd levande ljus så ofta du kan och sätt på lite lugn skön musik. Njut av stillheten och lägg undan mobilen och paddan. Spela sällskapsspel med nära och kära, det ger ofta upphov till en massa härliga skratt.
Ät mycket frukt och grönt så du fyller på med en massa vitaminer och mineraler vilket håller dig piggare. Boka in teater- eller biobesök eller en middag med goda vänner, så du har något kul att se fram emot.
Tror att jag hade ett liknande inlägg förra året vid den här tiden, men det tål att upprepas. Du styr mycket av din upplevelse genom tankens kraft.
Tänk på det...!
Kram och var rädd om dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar