Summa sidvisningar

söndag 12 augusti 2018

Semester och sovrumsbygge

Den här semestern har till stor del ägnats åt att bygga om två små rum till ett stort sovrum. Den varmaste sommaren på över 200 år och vi har använt den till att bygga om i huset. Nja, vi har faktiskt även hunnit njuta en hel del. Vi har byggt på förmiddagarna och sen har vi njutit vid poolen med sol och bad på eftermiddagarna. Bilden ovan visar hur det såg ut när vi tagit ner väggen och garderoben som var mellan de två små rummen. 

Här har vi tagit bort dörrarna och börjat på flytten av väggen för att rummet skulle bli lite bredare.

Gips på väg upp på den nya väggen. Nu börjar man se hur stort det verkligen blir (ungefär dubbelt så stort som det gamla sovrummet.Mörkgrå färg bakom plankväggen för att inte det ska synas en ljus vägg i springorna som troligen kommer att bli när plankorna krymper. Den trettiogradiga värmen har kanske i och för sig redan torkat plankorna så det inte blir några springor. Det återstår att se.
En varm, lite gräddig ton blev det på resten av väggarna. En firma kom hit och slipade och lackade trägolvet så under tiden fick vi bo i husvagnen. Eftersom vi inte kunde gå på golvet på ett par dagar så passade vi på att åka till Lanthandeln i Torna Hällestad och äta brunch, åka till Sövdesjön och bada och en dag åkte jag på en Söderslättstur med två väninnor.


Sängen på plats och vi har sovit där en vecka nu. Riktigt mysigt blev det. De sista listerna, dörr och garderob är kvar att sätta upp men nu ska vi börja bygga köksskåp och skruva ner det gamla köket som är sålt. Det ska levereras om en vecka så då får det bli matlagning i husvagnen. Perfekt att kunna utnyttja den när man bygger inne i huset.
Igår hade vi en härlig dag i Köpenhamn med god mat och dryck, båttur, tivoli och härligt sällskap.
Idag har vi röjt och städat i sambons hus som är sålt och ska överlämnas på onsdag. Skönt nu när det mesta är klart där också.
Äntligen har det kommit lite regn och luften är svalare och friskare. Jag har samlat en massa ny energi för allt som ska hända nu i höst och vinter.

Ny vecka och nya äventyr...!
Kram på er...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar