Summa sidvisningar

söndag 18 november 2018

Bräcklighet


Matfotografering i veckan
Två veckor har gått sen sist. Halva november har gått och det börjar närma sig jul. Mycket kretsar kring bygget just nu men vi försöker även hinna med att koppla av och njuta av livet mellan varven. Förra veckan blev det en del ommöblering och fixande inför söndagen då en vän kom hit och hade klädvisning. Jag hade bjudit in ett gäng väninnor och fixat lite tilltugg och dryck. Det blev en trevlig eftermiddag. På lördagen hade vi, liksom förra året, beställt gås och sås eftersom det ju inte går att laga gås själv till två personer. Jag lagade äppelmos och vi fixade alla andra tillbehör själva. Även äppelkaka och vaniljsås blev det lite senare på kvällen. Det var supergott och blev en mysig kväll.
Den här veckan har vi varit och tittat på golv, målat plankor och börjat fundera på var vi vill sätta alla eluttag och utelampor. Det är en del beslut som ska tas och det är jättekul.

Har den här helgen återigen blivit påmind om livets svängningar och bräcklighet. En vän har sett ett nytt litet liv genom att ha fått ett nytt litet barnbarn. En annan vän har mist sin livskamrat i cancer. Denna förskräckliga sjukdom som tar så många alldeles för tidigt. Mina tankar finns hos henne och deras barn som nu har att vänja sig vid ett liv utan sin man och sin pappa. Återigen blir jag påmind om att man ska njuta av livet så mycket man kan, medan man kan. Gnäll inte om småsaker utan fokusera på det som är positivt. Reflektera över det som vi oftast tar som självklart, att du faktiskt kan gå ur sängen varje morgon, gå till jobbet, att njuta av en promenad i skogen, en fisketur eller vad du tycker om att göra. Den som är frisk har en massa önskningar men den som är sjuk har bara en.
Var rädda om varandra.
Stor kram...!


Den här dagen serverades det gås 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar